dimecres, 11 de desembre del 2013

Diari de seminari: "Solo es el principio"

La classe d’ahir de seminari la vam fer a l’auditori en el qual vam veure una pel·lícula anomenada “Solo es el principio”, d’origen francès i subtitulada al castellà.

Aquesta pel·lícula tracta sobre una professora que fa classes de filosofia als seus alumnes de entre 3 i 4 anys. Però aquesta classe és molt diferent a la que estem acostumats nosaltres. La professora ho fa d’una manera molt dinàmica: parlant amb els alumnes sobre temes com l’amor, la llibertat, la intel·ligència, la mort... aquesta pràctica li permet escoltar les reflexions dels infants i veure com reaccionen aquests davant de les preguntes que els hi realitza.

La mestra només realitza les preguntes, però es manté al marge i no diu el que està bé i malament pel que fa a les diverses opinions dels infants. Amb aquesta pel·lícula ens podem adonar que els infants són capaç d’imaginar, pensar i raonar coses que nosaltres no imaginariem. Ells no solament fan preguntes, sinó que poden arribar a ser capaços de donar moltes respostes, des del seu punt de vista, a allò que els hi qüestionem.

Crec que fer una classe de filosofia utilitzant aquesta metodologia és molt interessant en edats tan primerenques, ja que es pot arribar a crear un debat entre els nens ple de continguts, en el que poden preguntar-se i respondre entre ells mateixos.

A continuació us adjunto el tràiler de la pel·lícula per que li pugueu donar un cop d’ull:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada