diumenge, 8 de desembre del 2013

Microsoft word

L’última clase de GTiC va ser molt productiva, ja que en Jordi ens va mostrar com utilitzar Microsoft Word en molts àmbits que desconeixia totalment.

Primerament, ens va dir la importància que té el fet de citar les fonts d’on traiem la informació a l’hora de realitzar un treball.

Per tal de fer que aquestes apareguin en el document, podem utilitzar diversos estils, encara que nosaltres només hem utilitzar l’anomenat ISO 690 (referència numèrica).

Per tal de citar aquestes fonts al Word utilitzant l’estil citat anteriorment, hem de seguir uns passos bàsics:
  1. Fer click a Referències.
  2. Fer click a inserir cita i escollir l'opció de: Afegir una nova font.
  3. Omplir el quadre que apareix segons les característiques de la font que vulguis citar.
  4. Un cop omplert, la cita sortirà automàticament al document.
Aquesta referència es queda com "guardada" a la memòria i després et servirà per fer la webgrafia o blibilografia, que ara anomenarem: treballs citats.

Un cop inserit totes aquelles cites que vulguis, podràs inserir una secció on aparegui un resum de totes elles.

Per fer-ho hauràs de:
  1. Fer click a referències.
  2. Obrir l’apartat de "Bibilografia" i clickar sobre “Treballs citats".
Automàticament sortirà el recull de fonts citades anteriorment. Si afegeixes alguna cita més, només hauràs de clickar a "Actualitzar taula".

A continuació us mostraré un conjunt de fotografies amb els passos a seguir per tal de fer l’explicació més entenedora:

Inserir cita
Omplir el quadre
Inserir bibliografía
Un altre concepte treballat a classe, va ser la realització automàtica d’una taula de continguts per treballs, o més conegut amb el nom d’índex.

Per tal de saber com es realitza aquesta taula, hem de tenir clar que Word pot classificar aquell text que has escrit com a normal, títol1, títol2, subtítol, etc.

Per tal de diferenciar millor allò que és un títol, un subtítol, etc. podem utilitzar l’estil que creiem més adient, modificant-lo si la lletra, la grandària o el color d’aquest no ens agrada.

Per fer aquesta modificació, seleccionem una paraula del text que volem canviar, triem el tipus de lletra, grandària i color d’aquell text, ens posem a sobre de l’estil que vulguem seleccionar, fem click al botó dret del ratolí i clickem sobre “Acualitzar X per que coincideixi amb la selecció”.

D’aquesta manera, cada cop que canviem un text per que coincideixi amb el canviat anteriorment, coincidirà automàticament, sense la necessitat de tornar a canviar un altre cop tot l’estil.

Per tal de que aparegui l’índex de tot els títols i subtítols marcats anteriorment, haurem d’anar a l’apartat "Referències" i fer click sobre “Taula de continguts”, triant aquella que més ens agradi. Si afegeixes alguna informació només has de fer click a "Actualitzar la taula".

Després de saber com es cita i com es realitza una taula de continguts, en Jordi ens ha explicat uns trucs bàsics per tal de fer més ràpid i senzill el maneig d’aquest programa.
  • Fer un salt de pàgina CTRL + ENTER
  • Anar a l'inici del document CTRL + INICIO
  • Anar al final del document CTRL + FIN
  • Passar de paraulaCTRL + Fletxa de dreta o d'esquerra
  • Passar de línia CTRL + Fletxa d'adalt o d'abaix
  • Amb CTRL + Click a alguna cosa de la taula de continguts, et porta on està el text.
Penso que aquestes noves explicacións hem serviran molt a l’hora de fer un treball amb el Word, ja que fins a aquest moment, tot allò explicat pel Jordi, ho desconeixia totalment.

Crec que fent servir aquestes tècniques estalvies molt temps en realitzar el treball, i aquest et por quedar amb més bona presentació i creativitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada