dimecres, 13 de novembre del 2013

Visita al MNAC

Fotografía realitzada a la sortida
Ahir dimarts hem anat al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) a fer una activitat anomenada “Històries en relleu” adreçada a alumnes de P4 a segon de primària.

La guia que ens ha fet les activitats ens ha explicat primerament la metodologia que utilitzen en fer l’explicació d’aquestes i ens ha fet les activitats com si nosaltres mateixos fóssim els infants.

A través d’una historia sobre un escultor i un músic, la guia ens ha pogut explicar els diferents tipus de materials que utilitzen els escultors per fer les seves obres.

Per altre banda, a cada activitat realitzada la guia ens explicava les preguntes i respostes que solen fer els infants i els recursos que podem utilitzar per ensenyar els conceptes que ens interessa que aprenguin.

A continuació ens ha donat una bola de plastilina per manipular-la, pessigar-la, aplastar-la, donar cops al ritme de la música, etc. per tal de treballar el desenvolupament auditiu amb el motor.

Fotografía de les obres
Després d’aquesta activitat hem fet una altra la qual consistia a fer moviments de ballarina alhora que escoltàvem música i, quan aquesta parava, havíem d’estar-nos quiets com l’estàtua que estàvem observant (La gran ballarina II, de Pablo Gargallo).

L’ultima activitat que hem realitzat dintre del recinte del museu on es trobaven les escultures ha sigut l’observació de la obra “Nit de lluna” de Cristòfol, el qual va realitzar com a record de la seva mare. La guia ens ha preguntat quin objecte ens recordaven a una persona concreta.

Per acabar la visita, la guia ens ha portat a una sala por fer activitats més dinàmiques i sense l’observació de cap escultura. Primerament hem fet l’activitat del reposat fent relleus en una tela platejada i intentar endevinar amb quina part del cos estaven tocant la tela.

Aquestes activitats m’han semblant interessats ja que hem pogut viure una altra manera d’ensenyar l’art i els tipus de materials que existeixen per fer escultures, una metodologia diferent i dinàmica on els infants poden aprendre molt.

Fotografía de l'activitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada