divendres, 18 d’octubre del 2013

Land art: "El camí de la vida"

L’altre dia la Roser (professora d’EVP) ens va proposar la primera pràctica que faríem fora de l’aula. Aquesta nova proposta tractava de la creació d’una obra de Land Art pensada per nosaltres. Però, per començar, sabeu què és el Land Art?

Es tracta d'un moviment artístic en que l'obra i el paisatge estan relacionats entre si, i tots dos en formen part. Va aparèixer als Estats Units a finals dels '60 principis dels '70. És un tipus d'art que es centra principalment en la naturalesa i per això utilitza elements que provenen d'ella com poden ser fulles, pètals de rosa, pedres o la mateixa terra. Normalment es situen en llocs allunyats de la població urbana i per això es solen situar en llocs com grans prats o a les platges. Perquè arribi al públic són registrades a través de fotografies o vídeos.

A partir d’haber cercat informació sobre aquest tipus d’art, vam començar a pensar sobre la nostra creació. Després de molt pensar i fer pluja d’idees, vam decidir representar el camí de la vida.

La temàtica establerta per tal d’elaborar el nostre projecte va estar estreta d’un símbol celta que representa diferents moments de la vida. La primera branca està constituïda amb colors més clars, que simbolitza les coses bones: els bons records, la família, els amics, etc. Una altre, amb tonalitats més apagades, ens recorden els mals moments, les malalties, les morts de les persones estimades i les males relacions. Finalment, les tonalitats més neutres que representen el treball o els estudis.

L’espai triat per la nostra intervenció artística va ser els jardins del Cosmocaixa. Vam escollir aquest entorn perquè ens inspirava tranquil·litat i pau.

Per tal de buscar una pauta que ens guiés en el nostre projecte, van triar els següents referents artístics:
  • L’eix central de la nostra creació va estat influenciat per Andy Goldsworthy, atès que utilitza les fulles com a mètode de representació en les seves obres.
  • En l’elaboració de les branques del nostre símbol, vam agafar com a referent a Robert Smithson, ja que utilitza la forma d’espiral com nosaltres hem fet al nostre projecte.
  • Per finalitzar, l'últim referent artístic en què ens hem fixat a estat Richard Shillina pel que fa a les games dels colors. Això ens ha inspirat a nosaltres en la divisió dels tons de la nostra creació.
A continuació us ensenyo el vídeo que vam utilitzar per fer l'exposició a la classe on es veu el procés d'elaboració del nostre treball.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada